Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Füstös- csirkés rolád

Hozzávalók:

2 őzgerincformához:

1/2 kg csirkemell apró

1/2 kg füstölt főtt tarja

50 dkg szeletelt bacon

20 dkg reszelt trappista sajt

20 dkg reszelt füstölt sajt

6 tojás

6 evőkanál csökkentett szénhidrát tartalmú (Update) liszt

6 evőkanál tejföl

ételízesítő ízlés szerint

bors ízlés szerint

Elkészítés:

A csirkemellet és a tarját felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a masszába, végül a felkockázott húst is hozzáadjuk.

Az őzgerincformát először kibéleljük alufóliával, majd egymás mellé fektetjük a baconcsíkokat. Erre rákanalazzuk a masszát, megszórjuk a maradék sajttal. Ráhajtogatjuk a bacont. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre.

Ha megsült, kivesszük és kiborítjuk a formából és az alufóliából, majd visszatesszük még 10 percre, hogy a bacon jól megpiruljon rajta.

A bacon, a füstölt tarja és a füstölt sajt is sós, így csak nagyon óvatosan sózzuk.

Alaposan hűtsük le. Egy-két óra múlva szépen szeletelhető. Nagyon mutatós és ízletes vendégváró finomság

 

 

A mappában található képek előnézete Füstös- csirkés rolád

 

 

Profilkép



Utolsó kép



Statisztika

Online: 1
Összes: 24853
Hónap: 606
Nap: 9