Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás krémes

 

Hozzávalók:

6 db tojás

6 evőkanál víz

3  evőkanál Update Zéró cukor

12  evőkanál csökkentett szénhidráttartalmú  (Update) liszt

fél csomag sütőpor

6 dl tej

2 csomag főzős vaníliás puding

15 dkg margarin

5 dkg Zéró cukor porrá őrölve

1 vanília aroma

1 mokkáskanál őrölt fahéj

5 db alma

Elkészítés:

Közepes méretű tepsibe alufóliát (vagy sütőpapírt) terítek, és megkenem margarinnal. Szépen kirakom a vékonyra vágott almaszeletekkel úgy, hogy fedjék egymást. Megszórom fahéjjal, és ha az alma savanyú, cukorral is. Bekeverem a vizes piskótát, és ráöntöm az almaszeletekre. Előmelegített sütőben 175 fokon 35 percig sütöm (tűpróba). Közben a pudingport a tejjel megfőzöm, és félreteszem hűlni. A 15 dkg margarint a porcukorral, a vaníliával és a fahéjjal kikeverem. A kihűlt pudinggal csomómentesre keverem. Ha az almás piskótánk is megsült és kihűlt, kiborítom egy tálcára, lehúzom róla az alufóliát. Visszateszem a tepsibe, persze most már a tészta lesz alul! Rákenem a vaníliás krémet, megszórom reszelt csokival, és tálalhatom is!

 

 

A mappában található képek előnézete Almás krémes

 
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Statisztika

Online: 1
Összes: 18862
Hónap: 127
Nap: 5